Undertøj af bomuld

Bomuldsundertøj har været brugt af mænd i mere end 300 år, og det er meget bedre end sit nuværende rygte. Bomuldsfibrens mange positive egenskaber gør økologisk undertøj til mænd til noget af det mest behagelige bomuldsundertøj at have på.

trust stars image

Nem og overskuelig hjemmeside, god service og hurtig levering. Jeg købte bambus strømper og produktet levede op til beskrivelsen og pasformen var behagelig. Jeg vender tilbage

Gosmand Kudsk

trust stars image

En god oplevelse fin produkt og levering kan kun anbefale

Erik Knudsen

trust stars image

Virkeligt behageligt tøj, som bliver ved med at være lækkert, selv efter mange vaske🙂👍

Lars Ljørring

trust stars image

Hurtig behandling. Rigtigt gode varer. Jeg havde et lille problem, som The Basics svarede tilbage på næsten med det samme. Så god service.

Tom Mouritsen

Hvor kommer bomulden fra

En stor del af den bomuld, som bruges til at lave økologisk undertøj produceres i fattige egne af verden, hvor afgrøden er én af de vigtigste indtægtskilder. Bomuld er nemlig en afgrøde på linje med de landbrugsvarer vi kender herhjemme, som bliver høstet ved håndkraft af arbejdere, som ofte ikke har så mange alternative beskæftigelses muligheder. Bomuldsplanten sætter frø, som omgives af en slags fugtig uld, som minder om det vat du kender fra badeværelset derhjemme. Vatten plukkes og anbringes i store bunker på markerne og i lagerbygninger. Bunker som på afstand mest af alt minder om sne.

Bomuldsplante på markBomuldsundertøj til mænd laves af fibrene, som bliver plukket fra bomuldsplanten. Efter at fibrene er plukket gennemgår de en lang række processer. I første omgang friseres fibrene og i løbet af den proces bliver fibrene delt op efter deres længde. En lang fiber giver et højere kvalitet af garn, som i sidste ende kan give en højere kvalitet af stof og en højere kvalitet af økologisk undertøj til mænd.

Fordelene ved bomuldsundertøj

Vi skal ikke gøre os kloge på, hvor ofte Tøj i tørretumblerdu bør skifte dit bomuldsundertøj, men vi kan forsikre dig om, at vores undertøj kan holde til at blive vasket ofte og grundigt. Vi mener nemlig at den bedste måde at skåne miljøet på er ved at købe færre mængder af bomuldsundertøj og i stedet fokusere på at købe økologisk undertøj til mænd i høj kvalitet.

Mand med sved under armeneBomuldsundertøj holder på vandet bedre end for eksempel undertøj produceret af kunstfibre. Det kan være dejligt, når man ikke ønsker at svedpletter skal nå de yderste stykker tøj, men det er også en lille ulempe, når tøjet har været vasket. Så skal undertøj til mænd lavet af bomuld nemlig bruge lidt længere tid på tørresnoren end tøj produceret af andre fibre, som bambus, nylon eller uld. Der er dog tale om meget små forskelle, så lad ikke den lidt længere tørretid afholde dig fra at afprøve vort bomuldsundertøj til mænd.

Bæredygtigt bomuldsundertøj

Bomuldsundertøj til mænd er ikke somIllustration af bæredygtighed sådan bæredygtigt. Uanset hvor omhyggeligt det bliver produceret, så vil der være en belastning af miljøet. Ønsker du bæredygtigt bomuldsundertøj til mænd bør du derfor fokusere på at købe så lidt som muligt og derved sørge for at købe noget, der er lavet i en god kvalitet.

Økologisk undertøj til mænd

Hvid Undertrøje til mændBomuldsundertøj til mænd kan ikke som sådan være økologisk, men det kan være produceret af en bomuld, som er dyrket organisk. Det vil sige at den økologiske bomuld er produceret uden brug af kunstige sprøjtemidler. Økologisk undertøj er med andre ord en betegnelse, der bruges i flæng for undertøj, som er produceret af organisk bomuld.

Hvordan høstes en bomuldsplante

I nogen omegne af verden høstes bomuldOrganisk Bomuld Logo med store høstmaskiner, som vi kender det fra de danske marker, men mange bomuldsmarker høstes stadig med håndkraft. Det foregår helt enkelt ved, at man går gennem markerne langs med planterne og så med hånden plukker den lille tot vat, som planten har skabt rundt om sine frø. Den lille tot af vat samles typisk i en sæk eller pose, som arbejderne går rundt med på ryggen eller maven. En sådan høst proces er i sagens natur skånsom for miljøet og skaber arbejdspladser for rigtigt mange mennesker.

Er bomuld dårligt for miljøet

En bomuldsfiber er en naturfiber, som også er nedbrydelig i naturen. Som udgangspunkt er en bomuldsfiber derfor ikke dårlig for miljøet. Problemerne opstår ved, at bomuldsplanten er meget modtagelig overfor svamp og skadedyr. Når planten dyrkes kommercielt er bønderne derfor tilbøjelige til at bruge ukrudtsmidler til at beskytte høsten. Den situation er også én af dem, som gør det mest besværligt at producere økologisk undertøj til mænd, fordi det er svært at dyrke organisk bomuld. Heldigvis forskes der meget i forskellige sprøjtemidler, som kan beskytte planterne uden at skade miljøet.

Pleje af bomulds undertøj

Bomuldsundertøj er meget slidstærkt og holder til at blive vasket og tørretumblet utallige gange. Vores undertrøje i 100% bomuld kan man endda kogevaske uden at stoffet tager skade. Dog bør trøjen strækkes på den lange led i våd tilstand, da den ikke indeholder elasthane.

Undertrøje hænger til tørreSelvom bomuldsundertøjet kan holde til tørretumbling kan man dog forlænge undertøjets levetid ved at undlade tørretumblingen, så  der ikke trækkes små fibre ud af tøjet, som endnu sætter sig som fnuller på tøjet eller i tørretumblerens filter. En tørretumbler er også én af de mest energikrævende husholdningsmaskiner vi har i hjemmet.

Bomuldsundertøj er god stil

På en varm dag kan det virke ulogisk at Undertrøje under skjortegå med undertrøje under skjorten, men netop en god undertrøje i bomuld kan medvirke til, at der ikke opstår synlige skjolder på skjorten, hvis man sveder lidt.

Kampagnepakker med bomuldsundertøj

5 Vævede Boxershorts med ternet mønster og 6 Sorte Soft Top Bambus StrømperVi har sammensat en række pakker med gode priser på økologisk undertøj til mænd og andre typer af undertøj eller strømper. Et godt eksempl er pakken bestående af vores vævede boxershorts sammen med 12 par af vore populære bambusstrømper. Når du køber to pakker ad gangen sparer vi en fragt med GLS og den besparelse vil vi gerne give videre til dig. Et købe større mængder af økologisk undertøj til mænd ad gangen sparer den miljøtunge transport.

FAQ

Er bomuldsundertøj holdbart?

Undertøj af bomuld er det mest klassiske undertøj, der sælges i dag. Bomuldsfibren har været brugt til at producere undertøj i over 300 år og med god grund. Bomuldsundertøj er noget af det mest holdbare undertøj, der laves i dag. I det fleste tilfælde kan bomuldsundertøjet både kogevaskes og tørretumbles uden at tage skade.

Kan bomuldsundertøj tørretumbles?

Hvis bomuldsundertøjet er produceret med en god elasthane tråd kan det næsten altid tørretumbles uden at krympe. Undertøj i 100% bomuld kan også tåle tørretumbling, men vil have en tendens til at ‘sætte sig’ på den lange led. Det vil dog næsten altid kunne strækkes tilbage til den oprindelige længde i våd tilstand.

Findes der bæredygtigt bomuldsundertøj?

Der findes desværre ikke bæredygtigt bomuldsundertøj. Mange processer i produktionen og transporten af bomuldsundertøj belaster miljøet. Det mest bæredygtige man kan gøre som forbruger er derfor at købe bomuldsundertøj i holdbar kvalitet og passe godt på det, så det holder så længe som muligt. Miljøbelastningen er nemlig lige stor om undertøjet er produceret i god eller dårlig kvalitet.

Er bomuldsundertøj naturligt?

Bomuldsfibren er en naturlig fibre. Fibren plukkes fra bomuldsplanten, der har nogen ‘frugter’ som indeholder fibrene, der efter plukning kæmmes og spindes og derved bliver til bomuldsgarn. Bomulds ‘frugten’ minder lidt om en kastanje, da den også åbner sig, så man kan plukke indholdet.