Bomuldsundertøj

trust stars image

Nem og overskuelig hjemmeside, god service og hurtig levering. Jeg købte bambus strømper og produktet levede op til beskrivelsen og pasformen var behagelig. Jeg vender tilbage

Gosmand Kudsk

trust stars image

En god oplevelse fin produkt og levering kan kun anbefale

Erik Knudsen

trust stars image

Virkeligt behageligt tøj, som bliver ved med at være lækkert, selv efter mange vaske🙂👍

Lars Ljørring

trust stars image

Hurtig behandling. Rigtigt gode varer. Jeg havde et lille problem, som The Basics svarede tilbage på næsten med det samme. Så god service.

Tom Mouritsen

BOMULDSUNDERTØJ

Bomuldsundertøj har været brugt af mænd i mere end 300 år, og det er meget bedre end sit nuværende rygte. Bomuldsfibrens mange positive egenskaber gør økologisk undertøj til mænd til noget af det mest behagelige bomuldsundertøj at have på.

HVOR KOMMER BOMULDEN FRA

En stor del af den bomuld, som bruges til at lave økologisk undertøj produceres i fattige egne af verden, hvor afgrøden er én af de vigtigste indtægtskilder. Bomuld er nemlig en afgrøde på linje med de landbrugsvarer vi kender herhjemme, som bliver høstet ved håndkraft af arbejdere, som ofte ikke har så mange alternative beskæftigelses muligheder. Bomuldsplanten sætter frø, som omgives af en slags fugtig uld, som minder om det vat du kender fra badeværelset derhjemme. Vatten plukkes og anbringes i store bunker på markerne og i lagerbygninger. Bunker som på afstand mest af alt minder om sne.

Bomuldsundertøj til mænd laves af fibrene, som bliver plukket fra bomuldsplanten. Efter at fibrene er plukket gennemgår de en lang række processer. I første omgang friseres fibrene og i løbet af den proces bliver fibrene delt op efter deres længde. En lang fiber giver et højere kvalitet af garn, som i sidste ende kan give en højere kvalitet af stof og en højere kvalitet af økologisk undertøj til mænd.

HVOR OFTE SKIFTER MÆND DERES BOMULDSUNDERTØJ

Der findes ikke nogen præcise målinger på, hvor ofte mænd skifter deres økologiske undertøj, men der findes en del målinger, der viser at mænd, som lever sammen med en partner skifter oftere end mænd, der lever alene. Vi skal ikke gøre os kloge på, hvor ofte du bør skifte dit bomuldsundertøj, men vi kan forsikre dig om, at vores undertøj kan holde til at blive vasket ofte og grundigt. Vi mener nemlig at den bedste måde at skåne miljøet på er ved at købe færre mængder af bomuldsundertøj og i stedet fokusere på at købe økologisk undertøj til mænd i høj kvalitet.

Bomuldsundertøj holder på vandet bedre end for eksempel undertøj produceret af kunstfibre. Det kan være dejligt, når man ikke ønsker at svedpletter skal nå de yderste stykker tøj, men det er også en lille ulempe, når tøjet har været vasket. Så skal undertøj til mænd lavet af bomuld nemlig bruge lidt længere tid på tørresnoren end tøj produceret af andre fibre, som bambus, nylon eller uld. Der er dog tale om meget små forskelle, så lad ikke den lidt længere tørretid afholde dig fra at afprøve vort bomuldsundertøj til mænd.

BÆREDYGTIGT UNDERTØJ

Bomuldsundertøj til mænd er ikke som sådan bæredygtigt. Uanset hvor omhyggeligt det bliver produceret, så vil der være en belastning af miljøet. Ønsker du bæredygtigt bomuldsundertøj til mænd bør du derfor fokusere på at købe så lidt som muligt og derved sørge for at købe noget, der er lavet i en god kvalitet.

ØKOLOGISK UNDERTØJ TIL MÆND

Bomuldsundertøj til mænd kan ikke som sådan være økologisk, men det kan være produceret af en bomuld, som er dyrket organisk. Det vil sige at den økologiske bomuld er produceret uden brug af kunstige sprøjtemidler. Økologisk undertøj er med andre ord en betegnelse, der bruges i flæng for undertøj til mænd, som er produceret af organisk bomuld.

HVORDAN HØSTES EN BOMULDSPLANTE

I nogen omegne af verden høstes bomuld med store høstmaskiner, som vi kender det fra de danske marker, men langt de fleste bomuldsmarker høstes stadig med håndkraft. Det foregår helt enkelt ved, at man gør gennem markerne langs med planterne og så med hånden plukker den lille tot vat, som planten har skabt rundt om sine frø. Den lille tot af vat samles typisk i en sæk eller pose, som arbejderne går rundt med på ryggen eller maven. En sådan høst proces er i sagens natur skånsom for miljøet og skaber arbejdspladser for rigtigt mange mennesker.

ER BOMULD DÅRLIGT FOR MILJØET

En bomuldsfiber er en naturfiber, som også er nedbrydelig i naturen. Som udgangspunkt er en bomuldsfiber derfor ikke dårlig for miljøet. Problemerne opstår ved, at bomuldsplanten er meget modtagelig overfor svamp og skadedyr. Når planten dyrkes kommercielt er bønderne derfor tilbøjelige til at bruge ukrudtsmidler til at beskytte høsten. Den situation er også én af dem, som gør det mest besværligt at producere økologisk undertøj til mænd, fordi det er svært at dyrke organisk bomuld. Heldigvis forskes der meget i forskellige sprøjtemidler, som kan beskytte planterne uden at skade miljøet.

GÅR MÆND OP I UNDERTØJ

Mænd kan være opsatte på at fremhæve deres maskulinitet og deres valg af undertøj kan nogen gange være påvirket af dette. Tidligere var der måske en tendens til, at mænd ikke følte at det er mandigt at gå op i, hvilket undertøj de har på, men det er heldigvis ved at ændre sig. Et godt stykke bomuldsundertøj til mænd er nemlig en af de mest essentielle beklædningsgenstande for en velklædt mand som ønsker at føle sig godt tilpas i dagligdagen. Der har været tiltag til at lave undersøgelser af, om forskellige typer af undertøj kan have indflydelse på mænds fertilitet og evne til at præstere i sengen. De fleste af disse undersøgelser og nok på et temmligt uvidenskabeligt grundlag, men der er ingen tvivl om, at bomuldsundertøj i god kvalitet kan øge mænds velvære, og det kan så have en indflydelse på præstationerne. Økologisk undertøj til mænd kan nok i sig selv ikke påvirke præstationerne, men en god pasform og en god kvalitet kan heller ikke skade.

ER DET BEDST AT SOVE UDEN BOMULDSUNDERTØJ

Flere mænd har skrevet blogs og tænkt over, om det mon er sundere at sove med eller uden økologisk undertøj til mænd. Der findes påstande om, at det øger mænds fertilitet at sove uden undertøj, men kilderne til disse påstande er svære at finde frem til. Ønsker du at afprøve teorien kan du måske overveje i første omgang at starte med en test af vore løstsiddende boxershorts af økologisk bomuld, som du finder hér. Underbukserne sidder løst omkring underlivet og lårene, så det næsten kan føles som at sove uden undertøj.

KAMPAGNEPAKKER MED BOMULDSUNDERTØJ

Vi har sammensat en række pakker med gode priser på økologisk undertøj til mænd og andre typer af undertøj eller strømper. Et godt eksempl er pakken bestående af vores vævede boxershorts sammen med 12 par af vore populære bambusstrømper. Når du køber to pakker ad gangen sparer vi en fragt med GLS og den besparelse vil vi gerne give videre til dig. Et købe større mængder af økologisk undertøj til mænd ad gangen sparer den miljøtunge transport.