Uldsokker

Super behagelige strømper lavet af merino uld i en meget holdbar kvalitet. Uldens naturlige egenskaber er som skabt til sokker. Sveden transporteres væk fra kroppen og uldens naturlige egenskaber dæmper eventuelle lugtgener fra bakterier. Strømperne tåler maskinvask og tørretumbling.

trust stars image

Nem og overskuelig hjemmeside, god service og hurtig levering. Jeg købte bambus strømper og produktet levede op til beskrivelsen og pasformen var behagelig. Jeg vender tilbage

Gosmand Kudsk

trust stars image

En god oplevelse fin produkt og levering kan kun anbefale

Erik Knudsen

trust stars image

Virkeligt behageligt tøj, som bliver ved med at være lækkert, selv efter mange vaske🙂👍

Lars Ljørring

trust stars image

Hurtig behandling. Rigtigt gode varer. Jeg havde et lille problem, som The Basics svarede tilbage på næsten med det samme. Så god service.

Tom Mouritsen

Uldsokker

Uldgarner består af fibre, der fra naturens side fungerer som både et isolerende og fugtabsorberende lag. De små fibre, som uldgarnet består af, har en ujævn overflade, så der er plads til små lommer af luft. De vil fungere som et isolerende lag på kolde dage og på varme dage vil de opsamle, der eventuelt kan opstå fra huden.

Uld har naturlig bakteriedæmpende egenskaber, så du kan bruge dine strømper længere mellem hver vask end strømper af øvrige materialer. Eventuelt kan du vælge at lufte dine uldsokker nogen gange og springe en vask over ind i mellem. Dette vil også medvirke til, at strømperne holder længere.

Merino uldsokker

Merino uld kommer fra merino fåret, der oprindeligt stammer fra Spanien. I dag findes den største bestand af merino får i Australien, New Zealand og Argentina. Hér klippes fårene og fårenes uld spindes til uldgarner, som bruges til at strikke vore merino uldsokker. Merino uld er blødere og tyndere end de fleste andre typer af uld uden at prisen stikker helt af.

Uldsokker i den rigtige størrelse

Selvom vore uldstrømper er strækbare,Sådan måles en fod er det vigtigt at vælge den rigtige størrelse. For at gøre det så nemt som muligt, har vi lavet en størrelseguide, som du finder ved at klikke hér. Især hvis du vælger for små strømper kan strømpernes holdbarhed blive forkortet, fordi strømperne strækkes mere og derfor vil være tyndere på de udsatte steder.

Vask og pleje af dine uldsokker

Tøj i tørretumblerVore uldstrømper tåler maskinvask og du kan tørre dem i tørretumbler. Ved maskinvask anbefaler vi at du bruger et uld vaskemiddel, men skulle du en gang i mellem komme til at bruge et almindeligt vaskemiddel tager strømper ikke nævneværdig skade af det. En tørretumbler er dog meget hård ved alle typer af tekstilprodukter, så hvis du orker det, vil det forlænge holdbarheden af dine uldstrømper, hvis du hængetørrer dem i stedet.

Uldsokker til vandring

Tegning, der viser hvordan uldstof opsuger fugten og lader luften trænge igennemUldstrømper er den helt rigtige type af strømper til vandring. Uld fibrene har en evne til at opsuge fugt, så hvis dine fødder bliver varme og sveder en smule vil fugten forsvinde fra dine fødder og opbevares i de små hulrum mellem uldfibrene indtil vandet fordamper. De samme hulrum vil også medvirke til at holde dine fødder varme på en kold dag. Endelig vil uldstrømper også lugte en smule mindre end mange andre typer af strømper, da bakterierne, der skaber lugten ikke trives så godt i uldfibrene.

Uldsokker med eller uden elastik

Uldstrømper uden elastik er én af voreMand der trækker i sine strømper, så man kan se, at de ikke strammer mest behagelige strømper. At uldstrømpen er uden elastik betyder, at der øverst på strømpen ikke er strikket tværgående elastikker ind, som kan stramme rundt om benet. I stedet er strømpen strikket, så der op langs hele benet er en let sammentrækning af strømpen, så den ikke glider ned, men samtidig sådan at den ikke strammer eller efterlader mærker på benet.

FAQ

Hvorfor sokker af uld?

Uld har naturlige egenskaber, som gør det til et meget velegnet materiale at lave strømper af. Uldmateriale skaber små luftlommer,som virker isolerende og derfor gør uldsokker varmere end andre strømper. Luftlommerne virker også til at trække fugtighed væk fra huden, så huden forbliver tør – selvom du sveder. Uld virker også lugthæmmende, så de bakterier der findes på dine fødder ikke har helt så frit spil.

Hvordan vasker man uldsokker?

Uldstrømper kan vaskes i vaskemaskine og bør hængetørres. Nogen uldstrømper tåler dog tørretumbling, men strømperne vil holde længere, hvis man hængetørrer dem. Der findes specielle vaskemidler til uld, men de fleste vaskemidler af god kvalitet kan bruges til at vaske uldsokker.

Hvad er bedst at bruge som vandresokker?

Uldsokker er et helt oplagt valg til vandrestrømper. Uldens naturlige egenskaber vil medvirke til at holde dine fødder tørre og fri for fugt, så vabler har lidt sværere vilkår. Ulden virker også isolerende og medvirker til at du kan holde varmen på fødderne på kolde dage. Uld tørrer også meget hurtigt, så våde strømper på vandreturen hurtigt kan løses.

Hvilke sokker er de varmeste?

Uldstrømper er de varmeste strømper på markedet, og de har samtidig mange andre fordele. Der findes også kunstige alternativer til uld, som på basis af specielt udviklede polyester eller nylon fibre kan virke isolerende, men ingen af disse fibre slår dog ulds naturlige fordele som isolerende, hurtigt tørrende og fugt transporterende. Samtidig er uld et naturligt materiale, som ikke på samme måde som kunstige alternativer har svært ved at blive opløst i naturen.