Ankelstrømper

Ankelstrømper er vores betegnelse for strømper, der ikke når højere end din ankel. Vi har to længder inden for denne kategori af strømper: Ankelstrømper og Footies. Strømperne er lavet i vores velkendte og super bløde bambus kvalitet og er især i de varme måneder med til at give et stilfuldt udseende med synlige ankler.

trust stars image

Nem og overskuelig hjemmeside, god service og hurtig levering. Jeg købte bambus strømper og produktet levede op til beskrivelsen og pasformen var behagelig. Jeg vender tilbage

Gosmand Kudsk

trust stars image

En god oplevelse fin produkt og levering kan kun anbefale

Erik Knudsen

trust stars image

Virkeligt behageligt tøj, som bliver ved med at være lækkert, selv efter mange vaske🙂👍

Lars Ljørring

trust stars image

Hurtig behandling. Rigtigt gode varer. Jeg havde et lille problem, som The Basics svarede tilbage på næsten med det samme. Så god service.

Tom Mouritsen

Ankelstrømper og Footies er de to ord Blå Bambus Ankel Strømpe i Skovi bruger til at beskrive den kortere længde af strømper. På illustrationen hér har vi forsøgt at vise strømpernes længde.

Footies

Person med bare ankler med sko påFooties er en type af strømper, som er skjult under kanten af de fleste sko. I hælen af vore footies er der fire små striber af silicone, som gør, at strømperne ikke så let glider ned af hælen.

 

Ankelstrømper

Ankelstrømper går lige lidt over kantenBeige Bambus Ankelstrømpe i Sko på skoene, så der vil være et lille stykke af strømperne synligt. Du kan derfor vælge en farve på strømperne, som passer enten til dine bukser eller dine sko. Ordet ‘sokletter’ bliver også nogen gange brugt til at beskrive denne type af ankelsokker.

Den rigtige størrelse

Sådan måles en fodDet er vigtigt, at du er omhyggelig med at vælge den rigtige størrelse af ankelstrømper – hvad enten det er footies eller ankelsokker. Kommer du ved et uheld til at vælge for små strømper vil de nemlig have en tendens til at glide ned under hælen, og det kan virkelig være generende. Vi har lavet en guide til at vælge den korrekte længde på strømper, som du finder ved at klikke hér.

Farven på strømperne

Om du skal vælge strømper, så de Lyserøde strømper i sko passer i farven til bukserne eller skoene er et emne, der kan diskuteres meget. Klassisk engelsk herretøjsstil beskriver, at strømperne skal passe til buksernes farve, mens moden i den nyere tid nærmere lader det være op til ens egen smag. I perioder har det endda været moderne at vælge strømper, der skiller sig ud i stedet for at passe til. På vores webshop har vi valgt at koncentrere os om basisfarver, der ikke går af mode, så hér finder du ikke de helt vilde farver af strømper.

Syning i tåen

Strikning af strømpe på maskineStrømper strikkes på en strømpe strikkemaskine. Vores ankelstrømper er alle strikkede på en dobbeltcylinderet strikkemaskine. Det indebærer, at strømperne ikke har en fold øverst på strømpen, men der kan til gengæld være en enkelt løs tråd, som dog ikke er et tegn på at strømperne er ved at trævle op. Det er blot afslutningen på strømpen. Det kan nogen gange ske, at denne tråd bliver synlig, men det er blot et tegn på, at strømperne er strikket med den klassiske dobbeltstrikning, som mange finder mest behagelig.

Når strømperne er færdig på maskinenTå syningen på en strømpe er de endnu åbne i bunden af strømperne – i ‘tåen’. Derfor skal tåen på strømper lukkes med en ekstra syning. Vi har valgt at sy vores ankelstrømper i tåen med en meget lille syning, som matcher hver enkelt maske i strømpen til en anden maske. Det betyder at vore strømper ikke har nogen generende sømme i tåen.

Ankelstrømper af bambus

Bambus skovVore ankelsokker og footies er produceret ved brug af tre forskellige garner. Et elasthane garn, som gør strømperne strækbare, et polyamid garn, som også bidrager til strækbarheden men primært forlænger strømpernes levetid og så et bambus garn, som udgør 80% af selve strømpen. Vi har valgt at producere strømperne i bambus fordi det gør strømperne meget bløde og fordi bambus fibre holder godt på farven. Dine bambus ankelstrømper vil derfor holde sig pæne og ikke komme til at se ‘trætte’ ud i farven – selv efter mange ganges vask og tørring. Bambus fibren er ligesom bomuld åndbar og så er bambus en smule bedre til at transportere fugtighed væk fra kroppen.

Pleje af dine ankelstrømper

Du kan vaske ankelsokkerne ved Strømper hænger til tørrehøje temperaturer og tørre dem i tørretumbleren uden de krymper eller på anden måde tager skade. Bruger du et godt vaskemiddel bliver strømperne dog rene også ved lave temperaturer og hængetørring er en meget mere skånsom måde at tørre dine strømper – og øvrige tøj produkter. Når du renser filteret i din tørretumbler fjerner du ofte en lille klump af noget, der mest af alt minder om filt. Dette filt er faktisk små fibre fra garnerne i dine ankelstrømper og øvrige stykker tøj. Når der forsvinder fibre fra garnerne forsvinder også noget af garnernes styrke og med tiden vil det få dine strømper til at holde mindre. Du kan derfor gøre meget for miljøet ved at hængetørre dine strømper i stedet for at bruge tørretumbleren.

Bæredygtige ankelstrømper af bambus

Beige Bambus Ankelstrømpe med PakningAlle processerne i produktion af ankelstrømper belaster miljøet. Selvom vi gør os umage med at bruge fibre, der er mindre skadelige at dyrke end andre og selvom vore fabrikker bruger sol- og vindenergi er ingen af processerne desværre bæredygtige. Vi vil til stadighed gøre hvad vi kan for at belaste miljøet mindst muligt i alle processer, så er det bedste vi alle kan gøre at forbruge færre tøjprodukter, og få dem vi har til at holde længere. Vi undgår derfor modefarver i vore produkter og bestræber os på at gøre vore ankelstrømper så holdbare som muligt.

Komfortabelt undertøj og strømper

Se det omfattende udvalg af undertøj og strømper til mænd hos The Basics. Her finder du alt det, du har på inderst inde i topkvalitet og med en enestående komfort.

Et af vores mest populære produkter, er vores bambusstrømper, kendt for deres blødhed og åndbarhed. Når det kommer til strømper, præsenterer finder du et stort udvalg af uldsokker og klassiske hvide tennisstrømper, der sikrer varme og støtte hele dagen. Til dig, der foretrækker strømper uden elastik, tilbyder vi også et udvalg af disse, der giver den ultimative komfort og bevægelsesfrihed.

FAQ

Hvad er en ankelstrømpe?

Ordet ankelstrømpe er betegnelsen for en strømpe eller sok, der når lige op til anklen. Ankelstrømper er en smule højere i skaftet end footies og du vil typisk kunne se ankelstrømpernes øverste kant lige ovenover skoens åbning.

Hvad er forskellen på footies og ankelstrømper?

Forskellen på footies og ankelstrømper er længden af skaftet – altså længden af den del af strømerne, der går op af benet. Footies er kortere end ankelstrømper og vil typisk være helt skjult af skoene, mens ankelstrømper når en smule højere op mod anklen, sådan at kanten af ankelsokkerne ofte kan ses lige oven over skoens kant.

Hvad er forskellen på en strømpe og en sok?

De to ord bruges i flæng og betyder i bund og grund det samme. Der er dog en tendens til at ordet sokker oftere bruges til lidt kraftigere strømper, mens ordet strømper gerne bruges til at beskrive lidt tyndere strømper.

Hvad kaldes helt korte strømper?

Helt korte strømper kaldes enten for footies eller ankelstrømper. Footies er den helt korte udgave, der nærmest kun dækker selve foden og slet ikke går op ad benet. Ankelstrømper bruges til at beskrive strømper, der også dækker det øverste af foden op omkring anklen.