Bambus strømper til mænd

Vi har bambus sokker til mænd i tre forskellige længder: Almindelig, kort og usynlig. De korte strømper kalder vi for ankelstrømper – fordi de når til anklen – og de usynlige kalder vi for Footies. Bambus strømperne i almindelig længde har vi lavet med og uden elastik og i en almindelig og en luksus kvalitet. Se nærmere på billederne herunder og find flere oplysninger i teksten under billederne.

trust stars image

Nem og overskuelig hjemmeside, god service og hurtig levering. Jeg købte bambus strømper og produktet levede op til beskrivelsen og pasformen var behagelig. Jeg vender tilbage

Gosmand Kudsk

trust stars image

En god oplevelse fin produkt og levering kan kun anbefale

Erik Knudsen

trust stars image

Virkeligt behageligt tøj, som bliver ved med at være lækkert, selv efter mange vaske🙂👍

Lars Ljørring

trust stars image

Hurtig behandling. Rigtigt gode varer. Jeg havde et lille problem, som The Basics svarede tilbage på næsten med det samme. Så god service.

Tom Mouritsen

Bambus Strømper i forskellige længder 

Vores almindelige bambus sokker Grå bambussokkerer lavet i en meget strækbar kvalitet i en blanding af bambus garner og elasthane. Sokkerne når ca. 22-25 cm op ad benet, hvis du måler fra undersiden af hælen. Variationen i længden skyldes at vi ikke alle har lige tykke ben, og strømpernes strækbare materiale vil derfor tilpasse sig lidt. Bambus strømperne i almindelig længde har vi med og uden elastik. Strømper uden elastik er ikke diabetes strømper – dem køber man bedre på apoteket – men de er strikket, så elasticiteten er fordelt jævnt over hele benet. Der er altså ikke en elastik foroven på strømpen. Strømperne med elastik har vi lavet i en almindelig og en luksus udgave. Se nærmere herom nedenfor.

Stregtegning der viser længden på forskellige strømperVores ankelstrømper er lavet i den samme strækbare kvalitet, og er strikket, så de dækker foden og så lige op over skoenes kant. De er derfor velegnede, hvis du godt kan lide bare ankler, men gerne vil have strømper, der dækker hele vejen rundt langs skoens kant.

De usynlige bambus footies er strikket, så det ser ud som om, at du ikke har strømper på. De er perfekte, hvis du godt kan lide at gå i loafers eller sejlersko. Du har en strømpe på foden, men det ses ikke, når du har skoene på. Indvendigt i hælen har strømperne et lille print af silicone, som hjælper med at holde hælen på plads, når du går rundt.

Hvis du slet ikke vil vise at du har bambus strømper på, så kan du vælge vore usynlige bambus sokker, som også bliver kaldt footies. De er strikket helt helt kort, så kanten af bambus strømperne bliver under kanten af skoen. Det er bestemt ikke en bambus strømpe for alle mænd, men er komfort vigtigt for dig og vil du gerne gå efter et udseende, hvor det ligner at du ikke har strømper på, så er vore bambus footies til mænd de helt rigtige for dig. Vi har dem som sorte bambus strømper, der ikke kan ses.

Stregtegning af fire forskellige strømpe længder

Vore bambus sokker i almindelig længde er strikket på en måde, hvor de ikke strammer om benet, men har du meget følsomme lægge og vil du gerne have bambus sokker, der er ekstra komfortable, så kan vore bambus strømper uden elastik være de helt rigtige for dig. Vi har dem som sorte bambus sokker uden elastik til mænd. Bambus strømperne er strikket med to forskellige rib strikninger, sådan at de bliver siddende oppe på benet uden at de strammer.

Bæredygtige Strømper

Vores bambus strømper til mænd er ikke bæredygtige. Meget tøj i dag bliver markedsført som bæredygtigt eller økologisk, men den sørgelige sandhed er, at det ganske enkelt ikke er muligt at producere strømper, som er godt for miljøet. Uanset om der laves strømper af økologisk bomuld, organisk bomuld, uld, bambus eller andet materiale, så vil det belaste miljøet at producere sokker. Det kan altså ikke lade sig gøre at producere bæredygtige strømper til mænd.

Det betyder dog på ingen måde, at vi bare skal give op og forbruge løs. Tvært i mod. Vi skal fortsætte med at prøve at belaste miljøet så lidt som muligt. Noget af det bedste, som kan gøre er at købe varer, der er produceret af ordentlige materialer og af god kvalitet. Fordi jo færre bambus sokker vi køber, jo mindre belaster vi miljøet. Derfor kan du som forbruger gøre noget godt for miljøet ved at købe bambus sokker af god kvalitet. For selvom det ikke kan lade sig gøre at købe bæredygtige herresokker, så bidrager du alligevel til at minimere miljø belastningen ved at købe bambus sokker, der holder længere. Og når der så før eller siden går hul på dine strømper, så kan du forlænge deres levetid ved at lære dig selv at stoppe hullerne selv ligesom dine bedsteforældre gjorde det – se vores guide hér – eller når strømperne er helt slidt op, så bruge dem til at lave legetøj til katten eller hunden.

Er Bambus godt for miljøet

Garnerne som vores bambus stBambus skovrømper til mænd er strikket af er, som ordet siger, lavet af bambus. Bambus er en naturlig plante ligesom bomuld, men bambus planten har den store fordel, at den vokser meget hurtigt, og at der kan være mere bambus end bomuld pr. kvadratmeter mark. Bambus er dog ikke blød fra naturens side, så der har bomuldsfibren en fordel. Herrestrømper af bambus er ikke som udgangspunkt gode for miljøet, men er de produceret rigtigt, så er bambus sokker til mænd bedre for miljøet en mange andre strømper, og køber du en god kvalitet får du også bambus strømper, som holder meget længe.

Ensfarvede eller mønstrede bambus strømper

Vore bambus strømper i almindelig længde fåes både som ensfarvede 6-pak bambus strømper med struktur Navy/Sortog som mønstrede strømper. Mønstrene er ikke vilde og modeprægede, så du skal ikke være bange for at de ser kiksede ud efter noget tid. På den ene version opstår mønstret i strikningen ligesom du måske kender det fra en kabelstrikket sweater. Bambus sokkerne er altså ensfarvede, men strikningen gør alligevel at der er et flot mønster. Vi har valgt at kalde strømperne for struktur strikkede strømper og du finder dem ved at klikke hér.

Den anden version af mønstredeStribede bambus strømper i sorte sko strømper er også mest ensfarvet, men vi har strikket langsgående striber ind i strømpen, som gør at strømperne har et lidt spændende udtryk – især hvis du har bukser eller sko på i samme farve.

Almindelige eller ‘Business’ ensfarvede strømper

Vore bambus strømper i almindelig længde har vi valgt at lave i to forskellige kvaliteter som begge fåes i sort, navy og grå farver.

De almindelige bambusstrømper Blå bambus strømper og blå skoer strikket på en dobbelcylinderet strømpemaskine. Det betyder at strømperne er strikket med en maske, der er lidt mere kompleks og gør strømperne en anelse tykkere. Mange synes, at denne type strømper er lidt mere velegnede til sneakers og andre behagelige typer af sko. Udseendet af strømperne passer måske også bedre til et lidt mere afslappet udseende.

Vores business bambusstrømper Stribede strømper i sorte skoer strikket på en enkeltcylinderet strømpemaskine med et lidt tyndere garn. Det skaber en lidt finere strømpe, som kan være lidt mere behagelig at have på i klassiske lædersko. På grund af det tyndere garn føles strømperne en smule blødere end de almindelige bambusstrømper, men samtidig er de også lidt mere slidstærke.

Syningen i tåen

Når en strømpe er strikket færdig Strømpe strikke maskinepå strømpemaskinen er den åben i tåen af strømpen. Du skal forestille dig at en strømpemaskine er ligesom en rundstrikkepind, som ikke selv kan lukke strømpen. Åbningen i strømpens tå skal derfor lukkes i en seperat process. Måske har du prøvet strømper, som har en hård kant ude i tåen, som nogen gange kan genere, hvis du har sko på, der sidder lidt stramt Tå syningen på en strømpeomkring tæerne. Den hårde kant opstår, hvis producenten vælger at lave syningen i tåen med en lidt for grov symaskine.

Vi har i stedet valgt at lave syningen i tåen med en process, der laver en meget lav og næsten umærkelig syning. Det kan enten være ved håndarbejde, hvor hver enkelt maske matches manuelt eller det kan være maskinelt på en maskine, der også syer hver enkelt maske sammen for sig. Denne måde at afslutte strømperne på sikrer også en meget holdbar syning, så strømperne holder så længe som muligt.

To forskellige typer af syninger i tåen af strømper

Hvordan bør du vaske og tørre dine strømper

Alle strømperne på vores webshop kan tåle at blive vasket ved høje temperaturer og at blive tørret i tørretumbler.

Det er dog ikke nødvendigt at vaske ved høje temperaturer for at få dine strømper rene. Hvis du køber et godt vaskemiddel med enzymer bliver dine strømper selv ved vask i koldt vand og det sparer både energi og er godt for miljøet.

Har du tålmodigheden og pladsen til detStrømper hænger til tørre vil det også være bedre for miljøet at tørre dine strømper ved at hænge dem op. En tørretumbler bruger meget energi og så er den hård ved dine strømper. Når du tømmer filteret i din tørretumbler, så er det næsten altid fyldt med noget, der nærmest føles som filt. Dette ‘noget’ er faktisk små fibre, der er trukket ud af det tekstil, som du tørrer, og når små fibre forlader dit tøj eller dine strømper, så bliver de gradvist nedbrudt. Det garn, som bambus sokkerne er strikket af (og alt andet tøj for den sags skyld) er lavet ved at dreje en hel masse små fibre sammen. Den process kaldes at spinde garn, og den blev i gamle dage lavet med et værktøj, der hedder en rok. Når små fibre i tørretumbleren bliver trukket ud af garnerne, så bliver garnerne med tiden tyndere og tyndere, og så er det, at der kan opstå huller i strømperne.

I en travl hverdag kan det dog være svært at finde tiden til at hænge sine strømper til tørre, men gør du det bare en gang i mellem vil du forlænge dine strømpers levetid.

FAQ

Hvad er fordelen ved bambus strømper?

Bambus strømper er blødere og holder bedre på farven end bomuldsstrømper. Bambus strømper er også en smule mere åndbare end bomuldsstrømper og har de samme positive naturlige egenskaber.

Hvordan vaskes bambus strømper?

Bambus strømper vaskes i vaskemaskinen ligesom almindelige strømper af bomuld eller andre fiber typer. Vil du forlænge levetiden på dine bambussokker kan du med fordel hængetørre dem, da en tørretumbler er hård ved alle tekstiler. De fleste bambus strømper kan dog tåle tørretumbling uden at krympe.

Er bambus strømper holdbare?

Strømper strikket af bambus garner holder omtrent ligeså godt som bomuldsstrømper. Reglen er generelt: Jo bedre strømper du køber, jo længere holder de. Hvis du køber dine bambus sokker for små bliver de hurtigere slidt i stykker fordi stoffet strækkes for meget, så forsøg at bruge størrelsesguiden fra de mærker du vælger.

Hvor kan man købe bambus strømper?

Bambus strømper forhandles i mange butikker og på mange webshops. Der findes endda webshops, der har specialiseret sig i netop bambus strømper.