Hund bider hul i underbukser

Sådan reparerer du huller i dine underbukser

Selv i tøj og undertøj lavet i høj kvalitet kan der med tiden opstå huller. Det kan være at du er uheldig og rive hul i tøjet, eller en syning i tøjet kan med tiden gå op, så der opstår et hul. Smid ikke tøjet ud! Læs i stedet hér, hvordan du nemt kan reparere dine boxershorts, så de kan bruges mange år endnu.

Hvis du er frem med en symaskine, så ved du sikkert allerede, hvordan du skal gribe problemet
an, men for de fleste af os andre, vil det være nødvendigt at tage fat i nål og tråd og sy. Du skal bruge:

Sysæt til at reparere hul i underbukser
  • Synål
  • Tråd – helst i samme farve som underbukser
  • Saks
  • Opsprætter – du kan også bruge saksen, men en opsprætter er nemmere
  • Knappenåle
  • Dine boxershorts med huller i 😊
Hul i underbukser

Du starter med at vende vrangen ud på de underbukser der er gået i stykker. Herefter finder du hullet og ser lidt nærmere på, hvad der er gået galt og finder ud af, hvor hullet starter og slutter. Hvis hullet er opstået i en syning starter du med at fjerne de ødelagte sømme med enten saksen eller opsprætteren.

Nu skal du sætte tråden i nålen og helst sørge for at bruge en tråd, der matcher farven på dit undertøj. På billederne har vi dog valgt at bruge en orange tråd, så du nemmere kan se, hvad vi har gjort.

Reparerer hul i underbukser

Herefter skal du sy kanterne af hullet sammen, som vi har vist hér på billedet. Dette vil sikre, at trådene i stoffet ikke trevler yderligere.

Stik altid nålen igennem fra samme side og træk den hen over hullets kanter og stik den igennem igen et lille stykke længere henne. På den måde får du lavet en slags lukning af hullets kanter. 

Næste skridt er at forstærke din reparation ved at lave en syning en lille smule længere nede på stoffet.

Reparerer hul i underbukser

Det kan være en fordel at bruge knappenålene nu for at holde stoffet lidt på plads. Stik en eller flere knappenåle igennem begge stykker stof som vist på billedet. Om du skal bruge én eller flere afhænger af hullets størrelse 😊

Stik nu nålen igennem begge stykker stof og lav en knude. Sørg for at starte lidt ved siden af hullets kant, så du får sikret, at der ikke igen opstår et hul samme sted. Nu skal du blot sy ind og ud imens du hele tiden bevæger nålen hen mod hullets anden kant, sådan at der på begge sider af hullet fremstår en lille stiplet linje af sytråd. 

Sørg for igen at slutte lidt udenfor kanten af det oprindelige hul for en sikkerheds skyld. 

Sådan hér skal det endelige resultat se ud: 

Reparerer Hul i Underbukser
Reparerer hul i underbukser

Og når du igen vender vrangen ind på underbukserne skal din reparation gerne se ud som på billedet nedunder.

Hul i underbukser er repareret

Du kan eventuelt stryge stoffet ovenpå syningen en lille smule, sådan at syningerne og stoffet bliver tvunget lidt på plads. 

Vi vil selvfølgelig gerne sælge dig nyt undertøj, som du kan finde på vores shop hér, men vi synes du skal forlænge brugen af dine underbukser ved at reparere hullerne, som måske kan opstå med tiden. På den måde bidrager du en lille smule til at forbedre vores miljø og du sparer penge.