Mand med hund i skov

Er det sundt at gå en tur?

Lad os slå det fast med det samme: Ja, det er sundt at gå sig en tur.

Det er både sundt for kroppen og det kan i mange tilfælde være rigtigt sundt for hovedet også. Selv en lille daglig gåtur gør meget godt for kroppen og sindet og mange elektroniske ure og fitness ure laver motiverende apps og optællinger af daglige antal skridt for at hjælpe med at motivere dig til turen. Et af de bedste typer af ure finder du hos Apple her, men også andre producenter som fitbit og lignende har gode alternativer. I mange tilfælde har din mobiltelefon også indbygget forskellige apps, der kan hjælpe med at holde motivationen oppe.

Hvilke fordele er der ved at gå en tur

  • Selv en lille gåtur hjælper med at holde din vægt nede, at sænke dit blodtryk og kan bidrage til at holde kolesteroltallet på plads også
  • Du reducerer også risikoen for hjerteproblemer og hjerteanfald. Hjerteforeningen har skrevet mange kloge ord om dette via dette link.
  • En god gåtur kan også gavne og sågar forhindre sukkersyge. Har du først fået sukkersyge eller diabetes, som det også kaldes er der endnu mere grund til at gå ture. Læs nærmere hér på diabetes forenings side om, hvordan en god gåtur gavner.
  • Nu lyder det jo som om, at en gåtur er lidt af et vidundermiddel mod sygdomme, og det er faktisk ikke helt forkert. Selv mod kræft kan gåture have gavnlige effekter.

Der er således ikke mange argumenter for at blive hængende i sofaen. Hjælper gåture også på humøret?

En god tur til bens forøger blodets strømning i kroppen, og det forøger også blodets gennemstrømning til hjernen. Kroppens gentagne bevægelser, kan have en decideret mediterende effekt, og du kan sørge for at forstærke denne effekt ved at lade gåturen foregå i naturen, hvor træer, blomster og dufte kan have en meget gavnlig effekt på sindet også. En lidt ældre men virkelig interessant artikel går mere i dybden med sammenhængen mellem dit humør og gåture. Du kan læse den her.

Familie går tur i skoven

Hvilke udstyr skal du bruge for at gå en tur?

Fodtøj, fodtøj, fodtøj. Kortere kan det ikke siges. At du skal have behagelige sko på, giver næsten sig selv, men har du tænkt over, at det næsten er endnu vigtigere at have de rigtige strømper på?

Tage sko på med skohorn

Find dig et par strømper af naturmaterialer, som har en god pasform og transporterer fugten væk fra dine fødder. Vi har et par gode eksempler hér og hér, som er lavet i bambus materialer, er dobbelt strikkede og har en behagelig lukning i tåen, der ikke genererer.

Similar Posts