Strømper uden elastik?

You are currently viewing Strømper uden elastik?

Foto fra https://www.footfiles.com/health/orthopaedics/article/sock-line-hyperpigmentation-symptoms-causes-prevention

Strømper uden elastik

Er du også træt af strømper der strammer? 

Vidste du godt at dine strømper har stor indflydelse på dine fødder? Vi går alle med strømper stort set hver dag, især her i vinterhalvåret. Vi har alle prøvet at have et par strømper på som strammer omkring anklerne, og efterlader røde mærker på huden. Stramme strømper kan være dårlige for din  blod cirkulation, dette kan lede til hævede fødder eller skabe irritation i form af røde mærker omkring dine ankler, som kan lede til eksem og kløe. Dette er en irriterende følelser for os alle, og kan være særligt problematisk for folk med diabetes, dårligt blodomløb eller folk med sensitiv hud og eksem. For at undgå problemer er det en god ide at vælge en strømpe type der ikke strammer, og som er fremstillet i et blødt og åndbart materiale.

Da strømper findes i mange former og farver kan det være svært at skelne mellem dem, og finde ud af hvilken type man skal vælge for at undgå irritation og røde mærker. 

Helt enkelt findes der 3(-4) typer af strømper:  

De fleste strømper er enkelt strikket: På grund af den måde strømpen er strikket på vil den komme til at have en fold i toppen der hvor elastikken sidder hvor materialet kommer til at ligge dobbelt og der er en syning. Dette kan gøre at elastikken vil komme til at stramme og syningen kan kradse, hvilket skaber den irritation og mærker som vi alle er trætte af. Grunden til de fleste strømper er lavet sådan er for at de ikke skal falde ned i løbet af dagen, hvilket er hvad vi ønsker fra vores strømper. 

En anden type er dobbeltstrikket strømper som er strikket ud i et uden folden, hvilket skaber en blødere overgang hvor elastikken ikke kommer til at stramme. The Basics almindelige bambus strømper er dobbeltstrikkede for en mere komfortabelt pasform. Udover dette har vores almindelige strømper også et bredere panel i toppen og er lavet med en ikke genererer syning i tåen for høj komfort. Dette giver en komfortabel strømpe som ikke klemmer. 

Strømper uden elastik, strømper der ikke klemmer eller soft top strømper, kært barn har mange navne. Dette er en strømpe type som ikke har den irriterende elastik kant som strammer og skaber irritation. Vores soft top bambus strømper er dobbeltstrikkede lige som vores almindelige bambus strømper. Soft top bambus strømperne er desuden lavet uden elastik i toppen. De er strikket med en glidende overgang mellem selve strømpen og panelet som er lavet ekstra bredt i en blødere elastik for maximum komfort. Denne type af strømper kan være gode til folk med sensitive fødder og hud, folk med diabetes eller bare folk der ønsker strømper der ikke strammer for lidt ekstra komfort. 

Den sidste type er medicinske strømper som f.eks. diabetes strømper eller kompressionsstrømper for folk der lider af diabetes, dårligt blodomløb eller andre (medicinske) årsager. Denne type af strømper købes typisk på apoteket. 

Dine strømper har indflydelse på dit helbred, så at investere i et par ordentlige strømper der ikke strammer om anklerne vil godt kunne betale sig på den lange bane, for lidt ekstra komfort i din hverdag. Et eksempel på dette ville være vores soft top bambus strømper eller vores almindelige bambus strømper.