strømper bloggen

De bedste strømper til gåturen

En gåtur er noget af det bedste du kan gøre for både krop og sjæl..

Det er én af de nemmeste måde at være fysisk aktiv og det samtidig godt for hovedet og sjælen at klare tankerne imens du går. Gåture behøver ikke at være lange og hårde, men fælles for dem alle er, at de bliver bedre af at have godt fodtøj.

Sko

Sørg for at bruge et par sko, som du har gået godt til. Hvis du med tiden går længere ture, bør du nok se lidt nærmere på et par sko med god støtte og aflastning, men på de fleste ture vil det være nok, at du blot vælger et par sko, som du godt kan lide at gå i.

Strømper

Selv de bedste sko er dog ikke meget værd, hvis ikke du bærer et par gode sokker. Gode strømper og sko er den vigtigste kombination til en dejlig gåtur, så du har en dejlig og tør følelse i fødderne på gåturen. 

Hvis du har prøvet at have ondt i fødderne på en gåtur har du sikkert tænkt, at det skyldes dine sko, men i mange tilfælde er det faktisk strømpernes skyld. Der er mange forskellige faktorer, der afgør om et par sokker er gode til gåturen. Nedenfor har vi oplistet nogen af de vigtigste.

Et par gode strømper

  • Vabler er noget af det, som alle fodgængere hader. De fleste af os har prøvet det og ved hvor belastende det kan være at have vabler. Et par gode bambus strømper kan være den helt rigtige løsning til at undgå vabler. De skal dog være den rigtige størrelse og vælger du et par korte strømper for at have bare ankler, er det vigtigt at strømperne ikke er for korte og ikke glider ned. Et eksempel på en kort strømpe, der passer de fleste ser du hér: https://the-basics.dk/vare/12-par-bambus-ankelstroemper-sort/ . Kan du leve med lange strømper er du nok endnu bedre stillet for et ideelt par strømper til en lang gåtur har fuld længde: https://the-basics.dk/vare/12-par-bambus-stroemper-sort/ 
  • Ikke kun strømpernes længde har betydning i forhold til vabler og andre gener. Lige så vigtigt er materialet. Frem for alt bør du vælge strømper af naturmaterialer til lange gåture. Merino kan være en super løsning, mens bomuld også kan fungere fint. Allerbedst er dog nok strømper af bambus og helst dobbeltstrikkede – så du har bambus både på indersiden og ydersiden af strømpen. Et eksempel sådan nogen finder du hér: https://the-basics.dk/vare/12-par-bambus-stroemper-navy/
  • Bambus godt til at transportere sveden og fugten væk fra dine fødder, så fødderne forbliver tørre under hele turen. Er de dobbeltstrikkede er effekten endnu bedre.
  • Efter strømperne er strikkede skal de lukkes i tåen og denne proces har stor betydning for strømpens komfort. Billige strømper bliver som oftest lukket med maskine for at holde prisen nede, og det giver en hård kant ovenpå tåen, som nogen gange kan være meget generende. Gå derfor efter et par strømper med en behagelig tålukning, der heller ikke efter en lang tur generer dine tæer og skaber vabler. Et par gode eksempler ser du hér https://the-basics.dkvare/12-par-bambus-ankelstroemper-sort/ og hér: https://the-basics.dk/vare/12-par-bambus-stroemper-sort/ 


bambusstrømper ad

Med det rigtige fodtøj i orden har du de bedste forudsætninger for en god gåtur, der giver masser af energi. Et godt tip til at komme ud i naturen – specielt hvis du har børn med – finder du på findeji.dk, hvor permanente orienterings poster kan bringe dig ud på spændende og nye tur og områder, som du måske ikke har oplevet før. Mange børn synes det er sjovt, at have ‘noget’ at gå efter og posterne er typisk ret nemme at finde.

Orienteringsklubberne sér gerne, at du overfører 25 kr. for at downloade kortene, men du kan gå turen først, og synes du at oplevelsen har været god, kan du vælge at overføre bagefter.


bambusstrømper


the-basics ad

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *